Follow Us @soratemplates

ODLIČAN SPECIJALITET PEČENI KROMPIR PREKO MESA POTREBNO

   4 porc. kremenadla
   1 dl. ulja od suncokreta
   so
   mleveni biber

 
     2 kockice za supu u prahu
   1,2kg.  krompira

   PRIPREMA:
   Ukljuciti rernu na 200° da se greje. Krompir oljustiti i iseci na kolutove 1cm. debljine.
   Meso oprati i kuhinjskim papirom dobro obrisati.Posoliti i posuti biberom sa obe strane.
   Posudu u kojoj cete peci namazati uljem pa poredjati meso u jednom sloju,
   pa ga malo preliti uljem.
   Na meso poredjati kolutove krompira, tako
   da sto vise prekriju meso.Krompir malo
     posoliti, posuti biberom, prahom kocke

 
   za supu i preliti uljem.Zatim  postupak
   ponavljati dok ne utrosite sav krompir.
   Zadnji red krompira takodje zacinite i polijte
   uljem  kao i predhodne.Posudu
   dobro obloziti, aluminijumskom folijom,
   zatvoriti sa svih strana sa dva sloja
   aluminijumske folije.Staviti da se pece
   40 min.  posle toga skinuti foliju i ostaviti
   jos 10 do 15 min da krompir dobije boju
   i tecnost ispari.