Follow Us @soratemplates

NAJSOČNIJA JABUKOVAČA - UBRZO ĆE I VAMA POSTATI OMILJENA

SASTOJCI
500 gr kora za pite 
1 kg jabuka 
2 jaja 
250 gr grožđica 


 
pola praška za pecivo 
kašikica cimeta 
125 gr margarina 
4 kašike griza 
1/3 margarina 
3 kašike ulja 

Agda   
4 šoljice šećera 
5 šoljica vode 
2 vanilin šećera



PRIPREMA
1.     Jabuke narendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo. Smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti margarin. 
2.     Staviti jednu koru, premazati je margarinom, po njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti. 
3.     Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Rolnice izrezati prije pečenja. 
4.     Rastopiti 1/3 margarina i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu. 
5.     Agda: Vodu i šećer ukuhati i dodati vanilin šećer. 
6.     Jabukovaču peći 30 minuta na 250 stepeni. 

Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.