SASTOJCI
250 gr tamne cokolade 70 % kakaa
2 zlice ruma
2 zlice kuhane espresso kave
200 gr maslaca nasjeckanog na kockice
250 gr secera
200 gr pecenih i sitno mljevenih badema
6 jaja
Moj dodatak
pekmez od marelice
naribana crna cokolada
PRIPREMA
Okrugli kalup 23 ili 24 cm premazite margarinom, dno oblozite papirom za pecenje, a stranice pospite brasnom.
Pecnicu zagrijte 170 stupnjeva.
Bademe malo preprzite u pecnici, ohladite ih i sitno sameljite.
Na laganoj vatri otopite cokoladu sa rumom i kavom, smjesa ce vam vec sada biti malo cudna i mrvicasta, ne brinite to tako mora biti. Kad se otopi dodajte maslac narezan na kockice, pa lagano mijesajte kuhacom dok se ne rastopi. Kada se i maslac rastopio dodajte secer i sve dobro promijesajte i opet cete dobiti cudnovatu smjesu, no ne brinite samo sve dobro umijesajte. Na kraju umijesajte i mljevene bademe.
Odvojite bjelanjke i zutanjke.
Bjelanjke umutite mikserom u cvrsti snijeg, a zutanjke samo lagano umutite mikserom na najmanjoj brzini ili samo malo sa pjenjacom.
U pripremljenu smjesu od cokolade i badema sada umijesajte zutanjke pomocu pjenace ili mikserom na najmanjoj brzini.
I na kraju umijesajte tucene bjelanjke koristeci spatulu ili pjenjacu. Prvo dodajte malo tucenih bjelanjaka kako biste razrahlili cokoladnu smjesu, pa dodajte ostatak i lagano umijesajte.
Prebacite u pripremljeni kalup i pecite oko 55 minuta.
Ohladite i prebacite na tanjur. Po zelji premazite pekmezom od marelica i pospite naribanom cokoladom. Mozete samo posuti kakaom.
Izvor:http://www.coolinarika.com/