Sastojci
3 jaja
100 g šećera
1 vrećica Vanilin šećera Dolcela
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1 vrećica Praška za pecivo Dolcela
40 g Pšenične krupice Podravka
100 g maka
100 ml ulja
2 naribane jabuke (400 g)
3 žlice mlijeka
Za čokoladnu glazuru:
40 g maslaca
100 g čokolade
Priprema
1.
Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
2.
Dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo, pšeničnu krupicu, mak koji ste prethodno samljeli, ulje, jabuke, mlijeko i sve zajedno dobro izmiješajte.
3.
Pripremljenu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju (20×30 cm).
4.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 30 minuta.
5.
Na laganoj vatri rastopite maslac. Maslac maknite s vatre i umiješajte natrganu čokoladu.
6.
Pripremljenu glazuru prelijte preko ohlađenog kolača.
Posluživanje
Kolač poslužite narezan na kocke.
Savjet
Mak možete zamijeniti orasima.
http://www.coolinarika.com/