SASTOJCI
4 jaja (210 g)
200 g secera
200 g jogurta
150 ml ulja
1 vanilin secer
ribana kora limuna
300 g brasna
1 prasak za pecivo
20 ml soka od limuna
Preliv za preko
150 g secera u prahu
30 ml limunovog soka
PRIPREMA
Pripremiti cetvrtasti,dublji kalup 30x40 cm oblozen sa papirom za pecenje,ili ga samo premezati sa uljem,posuti sa prezlama.
U dubljoj posudi jaja,secer i vanilin secer izraditi elektricnom mjesalicom oko 5 minuta da masa postane fina,kremasta.
Sad dodavati lagano (ali sve mjesati cjelo vrjeme)prvo jogurt,ulje,koru limuna i na samom kraju brasno pomjesano sa praskom za pecivo.
Usuti smjesu u kalup i peci u vec zagrijanoj pecnici 180°C 35-40 minuta (proba cackalicom).
Peceni kolac pustiti 10-tak minuta da se ohladi
Sjeci na kocke i premazati pripremljenim gusom:Secer i sok zicom dobro izmjesati da se dobije fina,gusca smjesa,tim premazati kolac i sluziti.
Odlican i vruc i kad odstoji,socan i fantastican.
Izvor:http://www.coolinarika.com/