Follow Us @soratemplates

Čokoladna čarolija

Sastojci
Kora: (a stopa peku dva od ovih)
4 jaja dolaze
125g maslaca
170g šećera u prahu
100 gr mlevenih Pechenegi Lješnjaka
50g brašna
100 g čokolade za kuvanje
10 gr prašak za pecivo
Dressing:
jar od marelica pekmez (oko 700-800 g)
50 ml likera čokolade
1 kašičica viskija

 
1 dl vode
U:
800 ml pavlake
400 g čokolade za kuvanje
Još:
120 g čokolade
4 kašike ulja
150 ml pavlake

Priprema
1.
Odvojte belanca od žumanaca. Otopite čokoladu. Penasto umutite maslac i pola količine prah šećera. Otopljenu čokoladu i žumanca dodajte u umućeni maslac.
Umutite belanca sa preostalim prah šećerom u čvrst sneg. Belanca sjedinite sa masom od maslaca i čokolade.
Mix matice, brašno i prašak za pecivo.
Lagano dodajte u prethodno umućenu masu.
2.

 
Ovo su mere za jednu koru. Pečete dve ovakve. Trudite se da vam jaja budu krupnija i sveža.
Koru pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok se lagano ne odvoji od ivice pleha u kome pečete.
Pecite u tavi promjera 26 cm.
Kore ostavite da se ohlade, pa hladne presecite na pola da dobijete 4 kore.
3.
Dressing:
Džem od kajsije (marelice) stavite sa vodom da se lagano zagreje i mešajte dok se masa ne ujednači.
Ostavite da se ohladi i dodati čokoladu pića i viski.
4.
U:
Izlomite čokoladu na sitne delove. Slatku pavlaku stavite da se zagreje, skoro da vri. Prelijte preko čokolade i mešajte lagano dok se čokolada potpno ne otopi.
Masu ostavite na hladno da se skroz stegne, tako da može lako da se filuje.
5.
Svaki Peel potopiti pripremljeni umak prije filetiranje.
Slažete korake preliv- fil ... i tako dalje dok sve su iscrpljeni.

6.
Od gore stavite glazuru od čokolade i ulja. Sa strane ukrasite umućnom slatkom pavlakom ili šlagom.

7.
Napomena:
Kore i punjenje korištenje tamne čokolade sa većim kakao. Za glazuru, možete koristiti mliječne čokolade.
Kore liče na saher tortu obogaćenu  lešnicima, a fil je ganače. Dodatak likera od čokolade daje joj poseban šmek.

Torta je prava čokoladna bomba, pa čokoljubci izvolite!

http://www.coolinarika.com/