Sastojci 8 osoba
300g mljevene plazme
8 žlica mlijeka
180g margarina
1 kiselo vrhnje
500g Macsarpone-a
12 žlica šećera
2 vanilin šećera
2 želatine u prahu
450g smrznutog voća
Priprema
1.
Ovo su vam svi potrebni sastojci za ovaj kolačić.
2
U posudu stavite 450g smrznutog voća (možete svaki put drugo;ja sam ovaj put upotrebljavala borovnice no najbolji nam je sa malinama),6 žlica šećera i 1 vanil šećer.
3.
Kuhajte dok se šećer ne otopi i voće pusti svoj sok.
Dobro ohladite.
4.
300g mljevene plazme ( ja ju nalazim u Plodinama i Konzumu),8 žlica mlijeka i 180g rastopljenog margarina umijesite.
5.
Dobivenu smjesu rasporediti po kalupu (promjera 26cm),poravnati i utapkati prstima.
Staviti u hladnjak.
6.
Pripremite prvu vrećicu želatine prema uputama na vrećici.
7.
Mascarpone (ja ga kupim obavezno u Lidl-u;najjeftiniji je),kiselo vrhnje,6 žlica šećera i vanil šećer umiješati pjenjačom.
8.
Nakon što ste priremili želatinu,umiješajte u smjesu od mascarpone-a.
9.
Dobivenu smjesu rasporedite ravnomjerno po podlozi od keksa.
Vratite u hladnjak.
10.
Pripremite i drugu želatinu prema uputama na vrećici.
Kad ju pripremite,umiješajte ju ohlađeno voće.
11.
Rasporedite voće po nadjevu od mascarpone-a i vratite u zamrzivač na cca. 2 sata.
12.
Prođite tankim nožem uz rub kalupa i skinite ga sa kolača.
Narežite na šnite.
13.
U slast!!!!!!!!!!!!
http://www.coolinarika.com/