Follow Us @soratemplates

Ledeni vjetar sa jagodama - gotov za 20 minuta ! Iznenadite se nevjerovatnim okusom !!

SASTOJCI 
Za beze
9 bjelanjaka
300 grama šećera
1 žlica jabučnog octa



Fila
600 grama kiselog vrhnja
100 grama šećera u prahu
1 vrećica želatine
1/2 l vrhnja za šlag
jagode



PRIPREMA 
Mascarpone napravite tako da 6 dcl kiselog vrhnja dan ranije zamotate u gazu ili neku sličnu krpu te stavite u cjedilo da se preko noći cijedi u frižideru.

Za beze kore izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom pa smjesu stavite u veliki protvan od pećnice na pek papir. Pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.
U iscijeđeno kiselo vrhnje dodajte šećer u prahu, 2 dcl izmiksanog šlaga i želatinu koju ste napravili po uputama na vrećici.
Beze koru koja se je ohladila prepolovite na dva dijela pa na prvi dio namažite kremu.
U kremu ubodite jagode.
Po jagodama namažite ostatak od 3 dcl istučenog šlaga.
Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro ohladi.

Izvor: www.coolinarika.com