Follow Us @soratemplates

Pohovana piletina iz pecnice

Sastojci
5 komada pilecih prsa
2 male kasike soli
1/4 male kasike bibera
1/4 male kasike ljute paprike
1 mala kasika bijelog luka u prahu
1 mala kasika crvene paprike
2 kasike majoneze
2 kasike kiselog vrhnja

 
2 kasike parmezana
1.5 solja krusnih mrvica
2 male kasike kukuruznog brasna
100 ml ulja

Priprema
1.
Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaci jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.
2.
Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomijesati da se sve sjedini.
3.
Zdjelu zatvoriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.
4.


Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brasnom(kukuruzno brasno se stavlja da se meso ne zaljepi za tepsiju)i ostaviti na stranu.
5.
Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.
6.
Kada smo utrosili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
7.
Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta .
Posluživanje
Mozete posluziti uz Couscous sa mijesanim povrcem

U divnoj izvedbi by Mary1

http://www.coolinarika.com/