Follow Us @soratemplates

Medena pita


SASTOJCI
Kore
75 dkg brašna
4 ½ žlice meda
22 dkg šećera
3 jaja
9 žlica svinjske masti
1 ½ žličica sode bikarbone
1 vanilin šećer
3-4 žlice mlijeka



Krema
1 l mlijeka
6 žlica brašna
20 dkg margarina
22 dkg šećera
1 vanilin šećer
1 limun
2 žlice ruma


 
PRIPREMA
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto i podijeliti ga na 4 jednaka dijela. Oblikovati u kugle i staviti na kratko u hladnjak.

Svaku kuglu razvaljati na obrnutoj strani pleha na koji smo stavili papir za pečenje ili premazali masnoćom. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200°C oko 7-8 minuta tj. dok kora ne dobije zlatno-smeđu boju ali dobro paziti jer je malo potrebno da se kore prepeku.

U međuvremenu pripremiti kremu. Od 1 l mlijeka odvojiti 2-3 dl i pomiješati sa brašnom. Dobro izmiješati da nestanu grudice. Ostatak mlijeka staviti kuhati. Kad zakuha dodati mješavinu sa mlijekom i brašnom i miješati dok se ne zgusne. Nakon nekoliko minuta skinuti sa vatre i ostaviti da se hladi.

U ohlađenu kremu dodati omekšali margarin, šećer, vanilin šećer, sok od limuna i rum. Dobro izmiješati sa mikserom. Kremu podijeliti na 4 dijela i slagati koru pa kremu. Na vrhu treba biti krema. Posuti naribanom čokoladom i staviti u hladnjak nekoliko sati.

Izvor:http://www.coolinarika.com/