SASTOJCI
Biskvit:
150 grama maslaca ili margarina
150 grama šećera
4 jaja
30 grama kakaa
200 grama brašna
250 ml mlijeka
1 vrećica praška za pecivo
Krema:
200 ml vrhnja za šlag
200 grama mliječne čokolade
2 čajne žličice instant kave
Preljev:
150 ml kuhane crne kave
PRIPREMA
1. Zagrijte vrhnje za šlag i u njemu rastopite čokoladu i instant kavu, te stavite na 3-4 sata u frižider da se dobro ohladi.
2. Za biskvit maslac ili margarin sobne temperature dobro izmješajte sa šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje, te postepeno sve ostale sastojke.
3. U namazan protvan veličine 20x30 pretresite smjesu za biskvit te je pecite na 180 stupnjeva oko pola sata. Pečeni biskvit natopite kuhanom crnom kavom.
4. Dobro ohlađeni šlag s čokoladom izmiksajte dok ne dobijete kremu.
5. Kremu namažite po ohlađenom biskvitu i ukrasite po želji.
Izvor: coolinarika.com