Follow Us @soratemplates

Fritule sa sirom


Sastojci  4 osobe
250gr. glatkog brašna
50gr. škrobnog brašna
5gr. pecilnog praška
75gr. Šećera
1 Vanilija šećer
Korica limuna
Ili

 
Korica naranđe
Prstohvat soli
2 Žutanjka
30gr. Maslaca sobne temperature
45ml. Mlijeka
20ml. Ruma
140gr. Posnog sira
1 Jušna žlica vode
Brašno za posip radne površine

Priprema
1.


Pomiješajte brašno, škrobno brašno, (gustin) , sol i prašak za pecivo.Posebno u zdjelici viljuškom izmješajte žumanjke sa šećerom, koricom limuna, rumom, maslacem, mlijekom i sirnim namazom. Sada spojite suhe i mokre sastojke- možete lagano mikserom ili rukom. Ako su vam slučajno žumanjci manji, trebat će vam  i žlica  vode za povezati tijesto. Trebate dobiti mekano i lagano ljepljivo tijesto.
2.

Na radnu površinu stavite malo brašna i na njega stavite tijesto. Kratko ga umijesite u glatku kuglu. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite barem na 1 sat vremena.
Od tijesta otkidajte komadiće težine 10 g i zarolajte svaki u kuglicu.
3.

Naj bolje će vam biti ako najprije napravite sve kuglice.

4.

U manju posudu za prženje stavite ulje i zagrijte ga. Idealna temperatura za prženje je 175°C. U ulje stavljajte 5-6 loptica od jednom. Nemojte nikako više od toga, jer će Vam se ohladiti ulje. Tijekom prženja okrenite loptice (i ako će se ustvari one i same vrtjeti u ulju ,no to ćete vidjeti sami i procijeniti kad da okrenete i vadite kuglice,odnosno fritule).
5.

Dobit ćete lijepe rumene loptice, kuglice ,koje najprije vadite na kuhinjski ubrus papirnati,a onda valjate u kristal šećer ili sa otopljenom čokoladom ukrasite fritule.
6.

Neke loptice možda će se raspuknuti ,
to se događa ako su vam kuglice prevelike i ako vam je temperatura ulja preniska.Stoga dobro ih je peći u malom broju kako se ne bi hladilo ulje.
Posluživanje

Želim Vam dobar tek uz ovu slatku deliciju.