Follow Us @soratemplates

KINDER PINGUI.


Sastojci:
Biskvit:
4-5 jaja
4 žlice šećera u prahu
1 vanilin šećer
2 žlice kakaa
3 žlice meda
1 prašak za pecivo
1 žlica ulja
4-5 žlica brašna

 
Krema
3 dl vrhnja za šlag
1 vrećica šlagfixa
2 žlice meda
1 vanilin šećer
Preljev:
čokolada za kuhanje(po želji)
malo margarina, maslaca
Priprema:

Izmiksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, zatim lagano dodavati ostale sastojke po redu, ali na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Protvan namazati margarinom ili staviti papir za pecenje i smjesu staviti peći 15-20 min na 200 stupnjeva. Napraviti kremu. Izmiksati vrhnje za šlag do polovine i zatim u to dodati vrečicu šlagfixa, med i jedan vanilin šećer. Sve izmiksati dok krema ne poprimi potrebnu gustoću. Jako je bitno miksati cijelo vrijeme u jednu stranu. Ohladiti biskvit. Prerezati ga na pola te na prvu polovicu biskvita namazati jednu polovinu kreme. Napraviti nešto kao preljev ili glazuru od čokolade i margarina.

 
Ja obično stavim 3-4 reda čokolade i skroz malo margarina ili maslaca. Čokoladu i margarin rastopiti na pari te ostaviti 10-15 minuta da se hladi na sobnoj temperaturi. Za to svo vrijeme kolač može biti u hladnjaku. Kad se čokolada ohladila negdje do polovice, da ne bude vruča već topla ili mlaka, dobro se promješa te se prelije preko prve polovine kreme. Lagano razmazivati da se krema i čokolade ne pomješaju, zatim ostaviti da se skroz stvrdne u hladnjaku. Dok se sve hladi u hladnjaku napraviti čokoladnu glazuru. Vruču glazuru preliti preko kolača. Kolač još neko virjeme hladiti na sobnoj temperaturi te ga zatim staviti u hladnjak preko noći jer ga je najbolje rezati tek sljedeći dan.
Izvor: Coolinarka.com