SASTOJCI
1 kg brasna
2 vrecice suhog kvasca (14 g)
1 zlickica mala secer
1 zlickica mala soli
50 ml ulja
500 ml mlake vode
PRIPREMA
U posudu uiti mlaku tekucinu vodu i ulje(ulje treba malo zagrejati),dodati kvasac,secer i sol.sve izmjesati da se sjedini a kvasac otopi. Brasno prosijati i da bude sobne temperature. pa dodavati u vodu sa kvascem malo po malo i na kraju izraditi tijesto na radnoj povrsini sto kruh duze mjesite bolje za njega biti ce finiji.Zatim tijesto kada ste izradili naujiti ga i ostaviti prekrito prozirnom folijom a moze i krpom da odstoji 30min.Kada je odstojalo premijesiti jos jednom i ostavti da odstoji jos 30 min(opet premazivati uljem)
nakon sto ste ga drugi puta premijesili i razvuci tijesto i obilokovati oblik kruha po zelji mozete standardno mozete kao ja u obliku peciva znaci izgled neka bude po vasoj zelji.Mozete ga zarezati odozgora lagano .
ugrijati pecnicu na 50stepeni isprskati kruh vodom i staviti u pecnicu da kisne oko 15-20 min.Nakon toga izvadite kruh iz pcnice i ukljucite pecnicu na 200 stepeni:Vratite kruh u zagrejanu pecnicu i pecite 45 mn.
Kada je kruh gotov umotajte ga u kuhinjsku krpu neka se hladi ili ako zelite hrskavu koricu ostavite ga na nekakoj resetkici neka se hladi.
Ovaj kruh izade isti kao iz pekare, jos jedna mala napomena ako vam je pecnica kao i moja pre jaka smanjite temperaturu na 180 stepeni a pecite 10tak min duze.
Izvor:http://www.coolinarika.com/