Sastojci
biskvit:
6 kom. belancat
120 gr. prepecenih lesnika
6 zlica secera
4 zlica brasna
3 zlice vrhom pune nutele
100 gr. keksa
krema:
1 l. mleka
8 zlica gustina
1 kom. pudinga od vanile
6 kom. zumancat
200 gr. margarina
100 gr. mlecne milka cokolade
1 zlica vrhom puna nutele
3 paketica vanilin secer
10 zlica secera
jos:
250 ml. vrhnje za slag
po potrebi mrvica za ukrasavanje
Priprema
1.
Najpre spremite kremu.
Oduzmite malo mleka,a ostatak zajedno sa secerom stavitye na vatri.U ostatak mleka,stavite zumancat,puding i gustin.Sve lepo izmesajte da nema grudvica,pa kada mleko na vatri zakipi,dodajte mleko sa pudingom,te kuhajte stalno mesajuci dok dobijete gusti krem.
2.
Kremu pokrijte prozirnom folijom,te ostavite da se ohladi.Cokoladu otopite na pari ili mikrotalasnoj,te ostavite da se prohladi.Margarin izmutete dok postane penast,pa ga spojite sa ohladzenom kremom.Miksajte dok se sve lepo poveze.
3.
Potom podelite kremu na dva dela,jedan deo ostaje bel,a u drugu polovinu kreme dodajte otopljenu cokoladu i nutelu.Ponovo izmiksajte mikserom dok se sve lepo poveze.
4.
Biskvit:
Okrugli kalup promjera 28 cm,oblozite pek papirom,premazite margarinom,te pospite prepecene krsene lesnike po celom dnu.Ostavite sa strane.
U posudu za mucenje,dodajte belancat i prstohvat sol.Miksajte dok tek zapjeni potom dodajte secer u nekolko navtrata stalno miksajuci.Kada dobijete cvrst sneg,iskljucite mikser,te dodajte prosijano brasno i lagano varjacom izmesajte dok se sve lepo sajedini.
5.
Masu izlijte u kalup u koji smo stavili lesnike,zagladite povrsinu te pecite u predhodno zagrejanoj pecnici na 180 stepeni 15-ak minuta.Ostavite da se kora ohladi.
6.
Na tacnu stavite koru,ali okrenite je tako da lesnike budu na povrsinu.
7.
Premazite malo zagrejanom nutelom,te poredzajte izlomljeni keks.Vratite obruc oko torte,te izlijte prvo belu kremu,zagladite povrsinu,pa dodajte tamnu kremu.Zagladite povrsinu.
8.
Vrhnje za slag istuci u cvrst sneg,te premazite tortu slagom.Dekorisite sa mrvicama ili po zelji.Ostavite neka se torta stegne najmanje 2 saata,potom secite i posluzite.
9.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz soljicu kave.