Follow Us @soratemplates

Posna cokoladna torta

Sastojci
kora
400 g griza
400 g mlevenih oraha
30 kašika šećera
2 kašičice sode bikarbone
1 šoljica od kafe ulja
FIL 1
300 g posnog mlevenog plazma keksa
300 g mlevenih oraha
250 g margarina


250 g prah šećera
100 g čokolade
koka kola
FIL 2
1 l biljne slatke pavlake
100 g prah šećera
50 g rendane čokolade
50 g seckanih oraha

Priprema
1.


200 g griza natopiti vode toliko da ogrzne i staviti da odstoji 2 sata. posle 2 sata u dublju posudu staviti natopljen griz, i mutiti mikserom, dodati 15 kašika šećera, 200 g mlevenih oraha, pola šoljice ulja i 1 kašičicu sode bikarbone. sjedinjenu smesu sipati u veći pleh i peći dok ne porumeni. na isti nacin napraviti još jednu koru. jako je bitno da griz odstoji 2 sata, ne više i ne kraće od toga jer će biti gumenast. kada ispečete drugu koru i ona se ohladi, stavite je na tacnu na koju ćete ređati tortu i natopite koru sa 2 dl Koka-kole. Kada natopite prvu koru ona ce vrlo brzo postati mekana i necete moci da je pomerate a da ne pukne, zato je bitno da se to odradi odmah pre filovanja, da bi ste imali vremena da drugu koru prebacite preko fila a da se ne raspadne.
2.
U dublji sud pomešajte plazmu, orahe i natopite sa toliko Koka-kole koliko je potrebno da se sve poveže. u drugi sud penasto umutite margarin sa šećerom i dodajte otopljenu čokoladu, sve sjedinite i na kraju dodajte smesu od plazme i oraha, sve dobro umutiti.
3.
Umutiti slatku pavlaku sa šećerom i pred kraj dodati čokoladu i orahe i sve dobro izmiksati. jako je bitno da se slatka pavlaka dobro umuti u čvrst sneg jer je sama torta dosta teška i treba da je "drži".
4.
Na natopljenu koru naneti polovinu fila, razmazati pa na to dodati polovinu slatke pavlake, zatim pažljivo staviti drugu natopljenu koru pa opet fil i pavlaku, pavlakom i namazati krajeve torte.
5.
Torta je veoma izdašna i ukusna, može da izađe na megdan svakoj mrsnoj torti :) bolje je napraviti bar 1 dan ranije da se dobro stegne sve.

Prijatno :)

http://www.coolinarika.com/