SASTOJCI
- za punjenje :
5 tikvica
3 čena belog luka
1 crni luk
2-3 kašike maslinovog ulja
400g mešanog mlevenog mesa
2 kašike namočene riže
so, biber, mešavina mediteranskih začina, peršun, mleveni djumbir, mleveni korijander, mlevena slatka paprika
1 jaje
- sastojci za umak :
1 crni luk
2-3 krompira
2 kašike maslinovog ulja
sok od paradajza
sadržaj tikvica (ono što smo izdubili)
so, biber, seckana majčina dušica
PRIPREMA
Tikvice preseći na 2 dela i izdubiti ih. Na ulju propržiti crni i beli luk. U posudi pomešati meso, propržen luk, začine, jaje i namočenu rižu. Sve dobro promešati i napuniti tikvice.
Umak:
Iseckati ostatak tikvica što ste izdubili (ne sve, jer puno ima) i zajedno sa lukom prodinstati.
Skloniti sa vatre dodati po želji soka od paradajza, narendanog krompira i začine.
Tikvice poredjati u zemljanu posudu i okolo njih sipati umak.
Doliti još vode oko pola litre da se tikvice preliju.
Prekriti folijom i peći na 250 stepeni oko sat i po vremena.
10 minuta pred kraj skinuti foliju da se zapeče.
Prijatno :)
Posluživanje
Poslužiti sa pavlakom ili kiselim mlekom :)
Izvor: coolinarika.com