Sastojci
500g lisnatog tijesta
1 puding od vanilije
1 žlica gustina
500 ml mlijeka
3 žumanjka
3 vanilin šećera
100g šećera
50 ml vode
1 želatin u prahu
250 ml slatkog vrhnja
šećer u prahu za posipanje
Priprema
1.
Skuhati kavu, zasukati rukave i lagano se baciti na posao :)
2.
Želatinu preliti sa 50ml vode da nabubri.
400ml mlijeka staviti da kuha na laganoj vatri.
U 100ml mlijeka zamutiti bez grudvica puding i gustin.
3.
Žumanjke pjenasto izmutiti sa šećerom i vanilin šećerom te im dodati prethodno zamućen puding.
4.
Istresti u mlijeko i miješati dok ne ukuha i postane čvrsto i bez grudvica.
Skloniti s vatre i umiješati želatinu.
5.
Istresti u tanjur i pokriti prozirnom folijom da se ne stvori kora.
Ohladiti.
6.
Izmutiti šlag. Dodati mu ohlađenu kremu i sve zajedno miksati 2 minute. Staviti malo da se stisne u frižideru dok se ne pripreme rolice.
7.
Odmrznuti lisnato tijesto, razvaljati ga i rezati na trake..
8.
Motati trake oko kalupića. (ako nemate gotove kalupe možete ih jednostavno napraviti od aluminijske folije)
9.
Peći na 180° 10-15 minuta.
Ja ih osobno ne premažem žumanjkom, ovako mi budu ljepše, ali možete ako želite, onda će samo dobiti žućkastu boju.
10.
Ohladiti, izvaditi kalupiće, puniti rolice pomoću šprice ili vrećice.
Na kraju posuti šećerom u prahu.