SASTOJCI
ZA KORU
300 gr plazma keksa
125 gr margarina
7 kašike šećera
1 dl vode ili soka
loading...
ZA KREM
7 dl mleka
2 pudinga od vanile
8 kašike šećera
125 gr margarina
I JOŠ
300 gr višanja bez koštica
8 kašike šećera
2 kašike gustina
2 kesice šlag pene
5 kašike prah šećera
1 kisela pavlaka
1 dl kisele vode
loading...
PRIPREMA
U sud stavite vodu, 7 kašike šećera i pola margarina da se sve otopi i nakon 2-3 min. kuvanja, dodajte mleveni keks. Sklonite sa vatre i sve dobro sjedinite pa masu stavite na odgovarajuću tacnu. Rukama je dobro utapkajte da napravite koru okruglog ili četvrtastog oblika.
Za krem razmutite puding u malo mleka a ostatak mleka stavite da provri sa 8 kašike šećera. Zakuvajte puding stalno mešajući. Sklonite sa vatre i kada se prohladi dodajte mu umućen ostatak margarina i sve dobro mikserom umutite. Stavite krem na koru od keksa. Višnje stavite da se otope sa 8 kašike šećera, zatim izvadite višnje a u sok dodajte gustin i čim počne da se zgušnjava vratite višnje i kuvajte još minut. Sklonite sa vatre, kratko prohladite i stavite preko krema.
Mikserom umutite šlag sa kiselom vodom i 5 kašika šećera u prahu, pa dodajte kiselu pavlaku, muteći još oko minut-dva. Umućen šlag stavite preko višanja.
Ostavite tortu u frižider da se dobro ohladi, pa je poslužite. Prijatno!,
Izvor:http://www.coolinarika.com/