Osnovno
1 veće pile (1,5 kg)
5 dl pive – u staklenoj boci
Namaz
2 žlice senfa
1 žlica mljevene crvene paprike
ulje
maslinovo ulje
sol, papar
vegeta
loading...
Prilog
2 kg krumpira
obično ulje
maslinovo ulje
sol, vegeta
voda
Priprema
1.
Pripremiti umak za premazivanje pileta tako što u manjoj zdjeli pomiješamo sve sastojke za namaz.
2.
Pivsku bocu očistiti od svih etiketa – natpisa i dobro oprati.
3.
loading...
Pile dobro posoliti izvana i iznutra. Staviti ga na otvorenu pivsku bocu koju smo stavili na sredinu pleha za pečenje pa ga kistom dobro premazati sa svih srana pripremljenim umakom od senfa.
4.
Od aluminijske folije napraviti malu kapicu pa staviti na vrh pileta da prilikom pečenja nebi preiše izgorio.
5.
Očistiti krumpir i narezati na komade. Dodati obično i maslinovo ulje, soli, vegete, par grančica ruzmarina i 3 lovorova lista te dobro promiješati.
6.
Krumpir dodati u pleh oko pileta, podliti sa malo vode pa sve zajedno staviti u pećnicu (na najniži dio) zagrijanu na 220 st.C. Peči oko 60 – 90 minuta ovisno o veličini pileta. Prilikom pečenja, pivo će lagano izlaziti iz boce i podlijevati pile i krumpir.