Biskvit:
4 jaja
80 grama šećera
1 vrećica vanili šećera
prstohvat soli
120 grama glatkog brašna
1/2 čajne žličice praška za pecivo
loading...
Preljev od čokolade:
3 žlice kakaa
5 žlica šećera u prahu
125 grama rastopljenog margarina
1 vrećica želatine
5 žlica kiselog vrhnja
loading...
Krema:
500 grama svježeg sira
120 grama šećera u prahu
1 vrećica vanili šećera
1 vrećica želatine u prahu
2-3 žlice kiselog vrhnja
250 ml vrhnja za šlag
Preljev za biskvit:
2 dcl kuhane crne kave
PRIPREMA
1. Pjenasto izmješajte žumanjke sa šećerom pa dodajte izmiksani snijeg pa lagano brašno i prašak za pecivo.
2. Stavite u tepsiju veličine 30x40 pek papir pa smjesu ravnomjerno rasporedite.
Pecite na 170 stupnjeva oko 15 min.
Pečeni biskvit natopite ohlađenom skuhanom kavom.
3. Za glazuru u rastopljeni i malo ohlađeni margarin, dodajte šećer, kakao, kiselo vrhnje i želatinu koju ste pripremili po uputama na vrećici.
Na ohlađeni biskvit razmažite glazuru pa kad se ohladi i dobro stisne prerežite na tri jednaka dijela.
4. Sir protisnite kroz cjedilo da nema grudica pa dodajte šećer, izmiksani šlag i želatinu.
Podjelite kremu na tri jednaka dijela pa svaku traku namažite kremom i poklopite. Na vrh također stavite kremu.
Izvor: coolinarika.com