300g keksa Petite beurre (oko 40 keksa)
800 ml mleka
2 kašike brašna
3 kašike gustina
loading...
1 šolja šećera
1 kašika maslaca ili margarina
2 kašike kakaoa
2 Banane
1/2 šolje mlevenih oraha
loading...
PRIPREMA
U šerpi pomešajte brašno, kakao, gustin i šećer. Postupno dodajte mleko i sve vreme mešajte dok ne dobijete smesu bez grudvica. Šerpu prebacite na šporet, zagrevajte dok ne provri, sve vreme mešajući. Kad provri dodajte puter ili margarin i kuvajte još par minuta.
Na plastičnu foliju poređajte tri reda keksa (dužine po želji, na snimku je 3x4 keksa). Preko keksa nanosite vruć fil, zatim ponovo sloj keksa, pa fil. Treći red keksa ređate samo na krajnjim redovima, a u sredini stavite banane. Na krajnje redove ređajte naizmenično fil i keks još dva puta. Ostavite deo fila za premazivanje kolača odozgo.
Lagano podignite jedan kraj kolača zajedno sa folijom ka sredini, a potom isto učinite i sa suprotne strane. Dobro stegnite foliju, zavežite ili pričvrstite gumicom na krajevima i ohladite u frižideru par sati.
Ohlađen kolač izvucite iz frižidera, skinite foliju i premažite ga preostalim filom koji ste malo zagrejali. Odozgo kolač pospite seckanim orasima.
Izvor:http://novostiiiiiii.blogspot.ba/