20 dkg tamne čokolade, naribane
10 dkg mljevenih oraha
ribana korica 1 naranče
3-4 žlice meda
loading...
2 žlice ruma
1 vanil šećer
oko 4 žlice kristal šećera za valjanje trupčića
Priprema
1.
Naribanu čokoladu, mljevene orahe, narendanu koricu naranče i vanil šećer izmješati žlicom. Dodati rum i med, dobro izdrepiti žlicom da se poveže u čvrstu smjesu. (Možete dodati pra kapi limuna ako imate načetog).
2.
Žličicom uzimati manje kuglice, ko manji orah, koje ćete među dlanovima izvaljati u male trupčiće, dužine do 6 cm, promjera do 1cm. Uvaljati ih u kristal šećer, sušiti na suhom i hladnom mjestu, preko noći.
loading...
Posluživanje
Od ove količine ćete dobiti 35-40 trupčića, preko 30m3 :) (ako ne budete previše probavali smjesu dok ih valjate ;) ) i ako vam je to previše ogrijeva za prvo vrijeme, onda prepolovite količinu i grijite se samo sa pola tih finih, mirisnih trupčića!
Igrajte se okusima: dio količine meda možete zamjeniti kuhanom jakom crnom kavom, ili dodati malo, malo cimeta tko voli.....