tijesto
300 g brašna (pola meko, pola oštro)
50 g škrobnog brašna
150 g šećera
100 g čvrstog jogurta
150 g hladnog maslaca
korica limuna
loading...
po žličicu praška za pecivo i sode
1 čep amaretta
+ 2 žlice kokosa
nadjev
4 bjelanca
150 g šećera
600 g kiselog vrhnja
350 g krem jogurta od vanilije
3 paketića vanilin šećera
sok pola limuna
150 g oštrog brašna
Priprema
1.
loading...
Umijesiti gipko tijesto od navedenih sastojaka, 3/5 razvaljati u dublji lim za pečenje i staviti u hladnjak; u ostatak umijesiti kokos i staviti u zamrzivač.
2.
Izmiksati čvrst snijeg od bjelanaca sa šećerom i par kapi limunova soka, lagano kuhačom umiješati već razrađenu smjesu od vrhnja, jogurta, prosijanog brašna, vanilin šećera i ostatka limunova soka.
3.
Nadjev preliti preko hladnoh tijesta, naribati tijesto iz zamrzivača, staviti peći na donju trećinu pećnice do fine rumene boje.
4.
Neka odstoji preko noći i prije posluživanja posipati je šećerom u prahu (zamirisanim vanilijom).
5.
Uživajte