Follow Us @soratemplates

Ferrero ludilo!

Sastojci
5 šalica (400gr) lješnjaka napolitanke keksa - drobljeni
300 g lješnjaci, ljušteno i sjeckani
400 g lješnjak namaz nutela

 
100 g mlječne čokolade
200g crne čokolade

Priprema
1.
U zdjeli smrvite lješnjak kekse
2.
Lješnjak  stavite u zagrijanu  pećnicu na 130" na 20 min, ostavite da se ohlade, zatim dobro protrljajte rukama da otpadnu ljuskice. Lješnjak potom sitno isjeckajte (ili sameljite) i  dodajte smrvljenim napolitankama..
3.
 na kraju  dodajte namaz od lješnjaka (nutelu ) i s obje ruke dobro promiješajte sve sastojke

4.
poslije toga poližite ruke i onda ih dobro operite ..

5.
smjesu stavite u hladnjak 30 min. da se malo stisne

 
6.
kad se smjesa stisne  rukama oblikujte loptice kuglice ..
7.
kuglice stavite na papir za pečenje i ponovno u hladanjak na 30 min
8.
na pari rastopite čokoladu  jednu i drugu
9.
u istopljenu čokoladu  uranjajte kuglice (moraju biti cijele obložene čokoladom) i stavite ih ponovno na papir za pečenje
10.
gotove kuglice stavite ponovno u hladnjak da se čokolada stisne..
Posluživanje
Legica  Danijela je dala ideju da se kuglice prije uranjanja stave malo zamrznuti  ( oko pola sata=), tako zamrznute uroniti u istopljenu čokoladu ..tako se čokolada brzo hvata i odmah hladi ..budemo probali... isprobano bolje je tako kad se kuglice dobro rashlade..