Follow Us @soratemplates

Naopaki kolač sa jabukama


SASTOJCI
Nadjev od jabuka
1 kg oguljenih jabuka
3 vanili šećera
1 čajna žličica cimeta



Biskvit mek ko duša
5 jaja
150 grama brašna
120 grama šećera
1/2 vrećice praška za pecivo
3 žlice vode

Krema od vanilije:
700 ml mlijeka
2 vrećice vanili pudinga
2 vrećice vanili šećera
100 grama šećera
200 ml vrhnja za šlag
1 vrećica želatine u prahu



PRIPREMA
Jabuke naribajte, izmješajte sa vanili šećerom i cimetom a u protvan stavite pek papir pa utisnite jabuke na dno protvana.

Pjenasto izmješajte jaja sa šećerom i vodom, pa dodajte brašno i prašak i lagano promješajte.

Biskvitno tjesto izlijte po jabukama pa pecite na 170 stupnjeva oko 40 min.
Pečeni kolač okrenite naopačke tako da vam biskvit dođe dolje.

Skuhajte puding. Želatinu napravite po uputama na vrećici pa sa žlicom dvije mlijeka zagrijte da se otopi. Šlag izmiksajte pa ga sa želatinom dodajte u ohlađeni puding.

Kremu namažite po nadjevu od jabuka pa dobro ohladite.

Izvor:http://www.coolinarika.com/