Follow Us @soratemplates

PEČENE KROFNE SA JOGURTOM MEKANE KO DUŠA RECEPT KOJI UVEK USPEVA

Pre nego počnete da pravite ove pečene krofne treba naravno da znate da one ni u kojem smislu nisu kao one koje pečete u ulju.

Potrebno:
1,5dl jogurta-zasto jogurt a ne mleko?Zato što sam u trenutku imala jedino tu adekvatnu zamenu za mleko, kako inače ide u receptu.
 20gr svežeg kvasca
75gr šećera
2 jaja
1/2 kašičice soli
75gr otopljenog maslaca ili margarina
oko 450gr oštrog brašna
 

 
 i još:
oko 50gr istopljenog maslaca
 kristal šećer
Priprema:

 
U 1dcl mlake vode rastopite kvasac sa kašikicom šećera i malo soli. Kada zapeni dodajte u brašno, koje ste stavili jaja, jogurt, otopljen maslac. Zamesite testo koje treba da bude meko, da se lepi za ruke. Zamešeno testo ostavite da naraste duplo. Potom razvijte testo oklagijom, i vadite modlom ili pobrašnjavljenom čašom krugove-krofne.
Testo u principu treba da razvijete na debljinu od 1cm, ali ja volem kada je to malo deblje. Ređati ih na pleh obložen papirom za pečenje.Krofne ostaviti da narastu duplo.Peći ih u rerni zagrejanoj na 180C da porumene . Pečene krofne odmah premazati istopljenim maslacem sa svih strana i uvaljati ih u šećer. Najbolje su kada su tople. Pravila za uspeh!!!b -testo nikako ne sme biti tvrdo -testo-krofne se moraju uduplati kpre pečenja -krofne dobro premazati rastopljenim margarinom -doobro uviti u kristal šećer