Sastojci
tijesto
6 jaja
6 kas. secera
1 vanilija secer
6 kas. mlijeka
6 kas. ulja
6 kas. brasna
1 prasak za pecivo
2 kas. kakaa
fil
1 l mlijeka
3 pudinga od vanilije
10 kas. secera
250 g putera
agda
10 kas. secera
10 kas. vode
Priprema
1.
Izmutite pjenasto jaja, dodajte poetepeno ostale sastojke.
2.
Izlijte tijesto na pleh sa pekpapirom i pecite na 180°C , 10 min.
Skuhajte agdu od vode i secera (kuhajte 5 min.)
3.
Skuhajte puding u 1 l mlijeka, pustite da se ohladi.
Dodajte u ohladjeni puding puter i secer.
Dobro umutite kremu mikserom.
Koru podijelite na tri dijela i prelijte agdu preko
Svaku koru premazite filom i slazite jednu na drugu.
4.
Rezite na ploske.