Sastojci
TIJESTO
250 g maslaca
300 g šećera
1 vanilin šećer
4 jaja
300 g brašna
2 žličice praška za pecivo
50 g kakaa
125 ml mlijeka
KREMA
200 g maslaca
200 g šećera u prahu
50 g kakaa
70 ml jake crne kave
10 ml ruma
200 g kokosa
Priprema
1.
Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiksati, dodati jedno po jedno jaje u razmacima od par minuta.
2.
Brašno, kakao i prašak za pecivo pomiješati i sa mlijekom dodati, sve dobro izmiksati.
3.
Tijesto uliti u namašćen i pobrašnjen pleh ( vel. 28×38 cm) i peći cca 20 minuta na 200°.
4.
Kokos zapržiti bez masnoće u teflon tavi, miješati sve dok ne dobijete lijepu zlatno žutu boju. Ohladiti.
5.
Maslac i šećer u prahu pjenasto izmiksati. Kavu, kakao i rum pomiješati u posebnoj zdjelici i umiješati u kremu.
6.
Ohlađeni kolač premazati kremom i posuti zaprženim kokosom.
Posluživanje
Savjet
Ja koristim expresso kavu. Pleh možete obložiti papirom za pečenje.