SASTOJCI
Tijesto
220 g hladnog maslaca
220 g hladnog krem sira
100 g secera
300 g brasna
2 vanilije
3 zumanjka
prstohvat soli
1 naranca ( korica )
3-4 zlice hladne vode
Nadjev
300 g pecenih i ociscenih kestena
100 g secera
prstohvat soli
3 zlice ruma
3 zlice kakaa
1/2 zlicice cimeta
1/4 zlicice mljevenog klincica
1/4 zlicice mljevenog djumbira
100 g tamne cokolade
2 zlice maslaca
Dorada
4 zlice secera u prahu
2 zlice kakaa
PRIPREMA
Najprije napravi tijesto tako sto ces pomijesati brasno , secer , sol , vaniliju i koricu od narance . U dobivenu mjesavinu namrvi maslac i krem sir , te na kraju umijesaj zumanjke izmijesane sa vodom . Brzo umijesi tijesto , zamotaj ga u plasticnu foliju i ostavi u hladnjak najmanje 1 sat , a moze i preko noci .
Za nadjev u multipraktiku samelji zajedno kesten , secer , sol , rum , kakao , cimet , klincic i djumbir Samljevenim kestenima dodaj cokoladu narezanu na manje komade i maslac , pa sve jos jednom dobro izmijesaj .
Od smjese za nadjev malom zlicom grabi dio i urolaj u kuglicu medju dlanovima , dobit ces oko 65-70 kuglica . Rasladjeno tijesto razvuci tanko i izrezuj okrugle oblike nesto vece od kuglica nadjeva . Na svaki krug tijesta polozi po jednu kuglicu nadjeva .
Cijelu kuglicu nadjeva umotaj u tijeso pazeci da ubove dobro stisnes da se nebi otvarali tokom pecenja . Dobivene kuglice redaj na lim oblozen papirom za pecenje .
Kuglice peci 20 min , na 170 stupnjeva , ako vidis da brzo primaju boju , smanji temperaturu . Kuglice trebaju biti blago rumene po vrhu .
Pecene kuglice prebaci na resetku za hladjenje i kada se potpuno ohlade pospi ih mjesavinom kakaa i secera u prahu .
Izvor:http://www.coolinarika.com/