SASTOJCI
300 gr mlevene plazme
150 gr margarina
oko3 dl mleka
70 gr šećera u prahu + 3 kašike kristal šećera
2-3 štangle čokolade za kuvanje
100 gr ml. oraha
50 gr suvog grožđa
50 gr šarenih žele bombona
oko 200 gr višanja bez koštica
1-2 kašike griza
2 banane
2 dl slatke pavlake (može i šlag u prahu)
PRIPREMA
Umutite razmekšali margarin sa šećerom u prahu, dodajte otopljenu čokoladu, ml. plazma keks, ml. orahe, mleko i na kraju suvo grožđe i seckane žele bombone.
Sve sjedinite rukama i oblikujte koru na okruglu tacnu za tortu.
U sud stavite višnje sa kristal šećerom (dodajte oko 1 dl vode) i pustite da provri.
Procedite višnje i u taj sok dodajte griz i kuvajte oko 3-4 minuta.
Sada u to vratite one višnje i sve dobro izmešajte. Fil ravnomerno rasporedite po kori od keksa.
Umutite slatku pavlaku i deo pavlake premažite po filu od višanja.
Preko poređajte banane isečene na kolutove.
Preko banana nanesite ostatak slatke pavlake i tortu ostavite da se dobro ohladi u frižideru.
Izvor: coolinarika.com