Follow Us @soratemplates

Quiche s blitvom


SASTOJCI
Za tijesto:
150 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
½ žličice soli
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
125 g maslaca
100 g svježeg sira




Za nadjev:
600 g blitve
25 ml maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
½ žličice sol
prstohvat Crnog papra mljevenog Podravka
2 žličice Vegete
200 g svježeg sira
2 jaja
400 g kiselog vrhnja
1 žlica nasjeckanog peršina
prstohvat Muškatnog oraščića mljevenog Podravka




PRIPREMA
Za tijesto:
1.Pomiješajte obje vrste brašna, dodajte sol i prašak za pecivo te maslac narezan na listiće. Maslac prstima dobro izmiješajte s brašnom.
2. Zatim dodajte razrađeni sir i razmućeno jaje te sve zajedno zamijesite u prhko tijesto. Tijesto zatim zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak oko 30 minuta.
3. Ohlađeno tijesto razvaljajte u obliku kruga tako da bude sa svih strana veće od kalupa za quiche promjera 26 cm. Pomoću valjka za tijesto pažljivo ga prebacite u namašćen kalup i prstima dobro utisnite uz dno i stranice kalupa.
4. Tijesto pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 15 minuta tj. dok se na rubovima ne počne hvatati boja.

Za nadjev:
1. Blitvu operite i kratko blanširajte u kipućoj slanoj vodi, a zatim ocijedite i ohladite tako da je prelijete ledenom vodom, dobro ocijedite i nasjeckajte.
2. Na malo maslinovog ulja kratko popecite nasjeckani češnjak pa mu dodajte blitvu. Posolite i popaprite, dodajte Vegetu te kratko popirjajte.
3. Dodajte svježi sir, umućena jaja, vrhnje, peršin, muškatni oraščić i sve zajedno još jednom izmiješajte.
4. Smjesu izlijte na polupečeno tijesto i pecite još otprilike 30-35 minuta tj. dok nadjev ne očvrsne.

Posluživanje
Quiche ostavite neka se malo ohladi, pa ga narežite na kriške i toplo poslužite.

Izvor: coolinarika.com