Follow Us @soratemplates

jako fino, jednostavno i brzo za pripremu:Piletina sa senfom i susamom


SASTOJCI
500 g pilećeg filea
0,3 dl ulja
3 kašike senfa


 2 kašike susama
1 kašika soja sosa
1 kašičica soli
malo bibera
2-3 čena bijelog luka


PRIPREMA
Pileće bijelo meso bez kosti isjeći na štapiće debljine 1 - 1,5 cm.

Posoliti, pobiberiti i premazati senfom sa obadvije strane.

U posudi za prženje zagrijati ulje pa staviti meso i pržiti na umjerenoj temperaturi dok ne dobije blago  rumenu boju. Dodati soja sos i 1/2 dl vode i dinstati još 15-ak minuta. Meso izvaditi na tanjir.

Na istom ulju propržiti kratko susam, vratiti meso i još malo pržiti na laganoj temperaturi sa obadvije strane.
Na kraju dodati bijeli luk.

Služiti uz pire krompir, rižu, bareno povrće ili prilog po želji