SASTOJCI
Kore (x2)
3 žlice zobenih pahuljica
puna žličica kakaa sa smanjenim udjelom masti
2/3 žličice praška za pečenje
zaslađivač po želji
1 žlica jogurta
1 jaje
Krema:
350-400gr svježeg posnog sira
zaslađivač po želji
1 žličica arome vanilije
1,5 žličica želatine + 2 žlice vode
PRIPREMA
1. Zagrijati pećnicu na 190 stupnjeva.
Pomiješati zobene, kakao, prašak za pečenje i zaslađivač (kod mene tri razmrvljene tabletice zaslađivača).
2. Dodati jogurt i jaje te kratko sve izmiksati. Izliti smjesu na pek papir i peći u okluglom kalupu promjera 18cm ili 20cm nekih 5-8min. Kore su brzo gotove.
Ponoviti postupak i ispeći još jednu koru. Ohladiti.
Krema
1. Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri. U malom lončiću zagrijati jednu žlicu vode, dodati želatinu i otopiti. Svježi sir pomiješati sa zaslađivačem (kod mene 6 razmrvljenih tabletica), aromom vanilije i otopljenom želatinom.
Slaganje:
kora-krema-kora. Hladiti u frižideru najbolje preko noći.
Po želji napravite čokoladnu kremu i dodajte kakaa sa smanjenim udjelom masti.
Izvor: coolinarika.com