Follow Us @soratemplates

Tuniski kolač

Sastojci
1 sloj
150 gr seckane orahe
2 sloj
8 belanci
200gr šečer
3 žlice marmalad od marelice
1 kesica vanilin šečer
3 sloj
8 žumanca


250ml mlijeko
10 žlice šečer
6 žlice griz
250 gr margarin
4sloj
2 kesice šag pjena Podravka
250ml hladno mljeko

Priprema
1.
sloj
2.
Tavi br. 40 obložite sa papir za pečenje
3.
Orahe naseckajte na krupno
4.
Poredajte ih u tavi
5.
Pecite ih, ne dugo , samo malo
6.
sloj
7.
Belanci dobro izmutite sa šečer
8

 
Dodjate marmeladu i vanilen šečer
9.
Sa ove smjese prelijte pečene orahe u tavi
10.
Pecite 15 min na 250 C
11.
Ostavite još 15 min u pečnici
12.
sloj
13.
Žumance stavite u lonac u nih promješajte mljeko i šečer
14.
Kuhajte na laganoj vatri kratko
15.
Dodajte griz i kuhajte doj smijesa ne postane gušča
16.
Ostavite nek se smjesa dobro ohladi
17.
Dodajte margarin
18.
Dobro sve promešajte sa mikserom da smjesa postane jednakva
4 sloj
Mljeko i šlag pjenu izmiksirajte miskerom da postane gusta smjesa
U tavi nad pečene belanci podjednako premazite smjesu od 3 sloj
Odozo podjednako premarite šlag pjenu
“TIHANA-SPLIT”: http://www.coolinarika.com/slika/144333”
ARMA
Posluživanje
Odozo možete ukrasite po željiž: ribano čokolado, cokoladni preliv ili orasi

http://www.coolinarika.com/