Sastojci
2 oblatne za baton štangice+1 obična oblatna
LJEŠNJAK SMJESA
2 dl vode
200 g šečera
150 g margarina
100 g čokolade za kuhanje
150 g mljevenih prženih lješnjaka
250 g mljevenog petit keksa
KEKS SMJESA:
125 g šečera
125 g margarina
250 g mljevenog petit keksa
2 male šalice za crnu kavu mlijeka
Priprema
1. LJEŠNJAK SMJESA:
Sameljite pržene lješnjake i petit keks.
U zdjelu stavite vodu, margarin i izlomljenu čokoladu za kuhanje. zagrijte i miješajte dok se čokolada i margarin ne otope. Sklonite s vatre i umiješajte pljevene lješnjeke i keks. Ravnomješno rasporedite u utore baton oblatne te prekrijte običnom oblatnom.
2. KEKS SMJESA:
Sameljite petit keks.
U zdjelu stavite mlijeko, šečer i margarin. Miješajte dok se ne otopi.Sklonite s vatre i umiješajte mljeveni keks. Punite utore 2.baton oblatne i preokrenite ju na oblatnu koja je na lješnjak smjesi.
Lagano opteretite da se smjesa zaljepi na oblatnu.
Po želji išarajte glazurom od čokolade.
Posluživanje
Režući po predviđenim utorima baton štangica nije mi se svidjela niti dužina, a niti širina.
Rezala sam po 2 rebra, a onda na 4 dijela. Ispalo mi je efektnije!
Izvor: coolinarika.com