Follow Us @soratemplates

Burek

SASTOJCI
700g mekoga brasna
1supena kasika soli
1supena kasika ulja
mlake vode po potrebi


 

Nadjev:
600g fasiranog mesa
1mala kasika soli (ili malo vise po zelji)
1mala kasicica crnog bibera
1 glavica crnog luka
100ml vode
1 supena kasika ulja


 

Za podmazivanje kora:
150ml ulja
150g putera

PRIPREMA
1. Od brasna i ostali sastojka zamjesiti tjesto za pitu u tri jufke pomastiti ih malo sa uljam odozgo .
I ostaviti da odmaraju nekih pola sata. U maloj serpici rastopiti puter i ulje.

2. Dok tjesto odmara pripremiti nadjev: isjeckati sitno crni luk staviti ga u zdjelu sa vodom ,so,biber, jedna supena kasika ulja i fasirano meso. sve zajedno dobro promjesati i sastaviti.

3. Rastanjiti jufku oklagijom.

4. Podmazati rastopljenim puterom i uljem.

5. Razvlaciti koru rukama po stolu koliko vam ona dozvoljava.

6. Zatim staviti pripremljeno meso sa strana stola na jufku i poklopiti pa opet poprskati sa puterom.

7. Zarolati je pomocu carsafa (ja radim na carsaf) sa obje strane.

8. Slagati je u podmazanom plehu.

9. Pitu peci u dobro zagrejanoj pecnici na 200°

Izvor: coolinarika.com