Follow Us @soratemplates

White chocolate Raspberry cheesecake (torta od sira s malinama i bijelom čokoladom)

Sastojci
Kora
36 dkg suhog čajnog peciva (keksi, graham..)
150 g rastopljenog margarina
šećera po potrebi / želji
Krema
30 dkg svježeg sira (ili pola svj. sir, pola mascarpone)
24 dkg šećera
1 žličica vanilin šećera
350ml slatkog vrhnja
3 listića želatine

 
malo vode
50 dkg smrznutih malina (ili manje, po želji)
10 dkg bijele čokolade
malo korice limuna

Priprema
1.
Čajne kekse sameljite i pomješajte s rastopljenim margarinom i po želji dodajte šećera (u prahu). Isipajte smjesu u kalup za tortu te ga ravnomjerno rasporedite po dnu i čvrsto potisnite prstima, da se formira kao čvrsta kora. Stavite u hladnjak na pola sata, dok pripremate kremu.
2.
U jednoj zdjeli izmiksajte slatko vrhnje.
3.
U drugoj zdjeli miksajte i dodajte sastojke ovim redosljedom:
Umiksajte svježi sir i mascarpone sa šećerom. Dodajte mu rastopljene želatina listiće i naribanu koricu limuna. Nakon toga, dodajte smjesi izrađeno slatko vrhnje te dalje mješajte žlicom / špatulom. Smjesi dodajte rastopljenu bijelu čokoladu, te na kraju smrznute maline.
4.

 
Kremu ravnomjerno rasporedite po ohlađenoj kori te ostavite u hladnjaku 3-4 sata prije serviranja.
Posluživanje
U slučaju da za koru koristite slatke kekse, ne stavljajte šećer. Ako koristite graham kekse, stavite šećera.
Koristite smrznute maline rađe nego svježe, jer će smrznute ostati čitave tokom mješanja te će privlačnije izgledati cijele u kolaču.

http://www.coolinarika.com/