SASTOJCI
400g tijesta za pizzu
220g mozzarelle
2žlica maslinovog ulja
2 žličice suhog češnjaka
soli
2 žlice ribanog parmezana ili sira po želji
1 žličica suhog origana
PRIPREMA
Tijesto:
Koristite recept za tijesto za pizzu koje inace koristite.
Razvaljajte tijesto za pizzu na tanko. narezite ih na duge pravokutnike.Narezite mozzarellu na tanke trakice.
Poslazite ih u protvan u koji ste prije premazali uljem ili stavili papir za pecenje.Pustite da malo jos odstoje na sobnoj temeperaturi 10 min.
Za to vrijeme izmijesajte maslino ulje s cesnjakom u prahu i solju,premazite stapice .Pospite ih parmezanom i origanom .Stavite ih peci u zagrijanu pecnicu na 230C nekih 20 min.
Pecene stapine pustite da odstoje,mozete ih jos jednom dok su topli premazat maslinovim uljem.
Odvojite ih servirajte vruce/tople da sir iznutra jos bude topljiv jer to je poseban dozivljaj.
Posluživanje
Vrlo su fini za dipove ,uz nekakvu krem juhu ,kao samastalna grickalica i sl.
Izvor: coolinarika.com