Follow Us @soratemplates

Büryan sa piletinom

Sastojci
2 pileca batka sa zabatkom
1 veliki luk
2 case rize

 
3,5 case vode u kojoj se kuhala piletina
3 kasike maslinovog ulja
1 kasika putera
1 nepuna kasika nane/mente
so

Priprema
1.
Meso skuhati u 1l vode. Rizu dobro oprati i ostaviti da se ocijedi. U dubljoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju proprziti sitno isjeckan luk. Dodati mu rizu i uprziti je 5-6 minuta. Dodati nanu/mentu,so i kasiku putera. Mijesati jos 10-tak minuta i maknuti sa vatre.

 
2.
Pecnicu ukljuciti na 200 stepeni. Rizu rasporediti u posudu za pecenje. Na rizu smjestiti meso i izliti 3,5 case vode u kojoj se kuhala piletina. Peci jos 40-45 minuta u pecnici da riza upije svu vodu a piletina fino porumeni.

http://www.coolinarika.com/