Follow Us @soratemplates

Marinirane krmenadle

Sastojci
6 svinjskih krmenadli
1/2 dl soja sosa
1/2 dl soka od paradajza
2 dl piva po izboru
2 kašike senfa

 
1 kašika meda
3 čena protisnutog belog luka
1/2 kašičice morske soli
sveže mleveni crni biber
3 kašike maslinovog ulja

Priprema
1.
Napraviti marinadu od soja sosa, soka od paradajza, piva, senfa, meda, protisnutog belog luka, soli, bibera i ulja.
2.

 
Krmenadle namočiti sa obe strane i ostaviti u marinadi par sati ili preko noći.
3.
Meso peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko sat vremena.
Posluživanje
Ako se odlučite za pire od krompira, kao prilog, zajedno sa mesom stavite i začinjenu glavicu belog luka. Kada nakon 45 minuta bude pečena, istisnite sadržaj, ipasirajte i obogatite pripremljeni prilog uz marinirane krmenadle.

http://www.coolinarika.com/