Follow Us @soratemplates

Čokoladni kolač sa breskvama

SASTOJCI
1 velika konzerva kompota od breskve (700-800 gr.)
10 kašika mleka
80 gr. kisele pavlake
130 gr. brašna



130 gr. šečera
100 gr. maslaca
2 jaja
1 puna kašika kakao
1 prašak za pecivo
kašiku ruma
1 kesa čokoladni puding
malo cimeta,ingverja,muškatni orah


 
PRIPREMA
Jaja....prvo bjelanca izmiksamo sa šečerom pjenasto, dodamo žumanca, zatim omekšali maslac.

Dobro izmiksamo, dodamo mleko,kiselo vrhnje,brašno,prašak za pecivo,kakao i rum i stavimo od svih začina po malo.

Model za torte širine 24 cm.namažemo maragarinom i rasporedimo polovine od breskve iz kompota. Izlijemo masu na breskve i pečemo u zagrejanoj pečnici na 180 stepeni 35 minuta....isprobajte čačkalicom dali je suho tijesto.

Dok se kolač peče rastvorite prašak za puding sa šečerom po upustvu ako pravite sa mlekom, a možete da iskoristite i tečnost od kompota i da u nju zakuhate puding sa manje šečera jer je tečnost veoma slatka.

Kad je kolač pečen odmah zavrite mleko i zakuhajte puding, kad je puding gotov i još u tekućem stanju izlijte odozgo na kolač.

Ohladite prvo na sobnu temperaturi i zatim stavite u frižider na 1 sat da se kolač ucvrsti i onda možete da sečete kocke ili trouglove .Dobar tek !

Ako želite da radite u veći model ili tepsiju, onda uduplajte sastojke.

Izvor:http://www.coolinarika.com/