Follow Us @soratemplates

Dizani kakao kolac

SASTOJCI
za tijesto
500 gr brasna
14 gr svjezeg kvasca
100 ml mlijeka
120 ml mlake vode
50 ml ulja
75 gr secera
malo ribane kore od limuna



za nadjev
50 gr crnog secera
25 gr kakao bez secera

ostalo
cutter
malo mlijeka za premazivanje
secer u prahu za posipavanje


 
PRIPREMA
Stavite brasno , secer i ribanu koricu limuna na radnu dasku . Stavite malo ugrijati mlijeko  tek toliko da postane mlako . U mlijeko  izmrvite kvasac  i dobro promijesajte da se otopi . U sred hrpe brasna napravite udubljenje , ulijte mlijeko  sa kvascem , dodajte ulje i vodu  pa zamijestite u  srednje mekano tijesto .
Dobiveno tijesto mjesite otprilike 15 min dok ne postane elasticno .

Stavite tijesto  u brasnom posipani lonac , zarezite ga , poklopite i ostavite da raste sat i pol -dva .

U meduvremenu pripremite nadjev . U malu zdjelicu stavite secer i kakao pa sve dobro promijesajte .

Kad je tijesto naraslo podijelite ga na 7 djelova. Svaki dio oblikujte u pravokutnik odprilike 30 X 20 cm .
 Svaki pravokutnik posipajte sa malo nadjeva pa ga  zarolajte . Rub premazite sa malo vode da se bolje zaljepi .

Roladice povezite jednu sa drugom  .

Cutterom zarezite kolac .

Premazite kolac  malo mlijeka i ostavite sat i pol - dva u pecnici .
Pecite na 180° oko 20 - 25  minuta .
Ostavite da se ohladi pa  posipajte secerom u prahu .

Izvor:http://www.coolinarika.com/