Follow Us @soratemplates

Fantazija Perfekt Buhtle sa kremom od limuna

SASTOJCI
Testo
500 gr brasna
200 ml mleka ( umlaciti )
70 gr putera ( rastopiti )
50 gr secera
1/4 zlicice soli
redana korica od 1/2 limuna
2 jaja
25-30 gr svezeg kvasca



Krema
100 ml soka od svezeg procedjenog limuna
4 jaja ( L )
170 gr secera
175 ml slatkog vrhnja
redana korica od 1 limuna
80 do 100 gr rastopljena putera za umakati buhtle


 
PRIPREMA
Umesiti testo od navedenih sastojaka koje se odvaja od stjenke posude. Jako lepo je raditi sa ovim testom. Ostaviti prekriveno na toplo mesto da se udvostruci.

Za kremu pomesati sve navedene sastojke i kuvati na slabijoj teperaturi dok se ne zgusne. Prohladiti.

Nadoslo testo za buhtle istresti na radnu povrsinu koju smo samo malo pobrasnjali. Testo je taman kako treba i netreba dodavati dodatno brasno.

Od testa odvajati po 100 gr teske komade i svaki komad preseci na pola i tako da dobijemo 50 gr tesku buhtlu.

Testo za buhtle ( 50 gr ) razvaljati ili razvucu rukama u krug ( tanje ) i na sredini staviti po 1 uz vrh zlicicu kreme od limuna. Sastaviti krajeve u krug, tako da zatvaramo fil i oblikujemo lopticu. Svaku lopticu umakati u rastopljeni puter i redjati jednu do druge u kalup ( 28 do 30 cm ) namascen puterom.

Ostaviti prekriveno nekih 20 minuta.

Peci u prethodnoj zagrejanoj pecnici na 190 -200 stupnjeva nekih 25 do 30 minuta. Po zelji posuti prah secerom.

Izvor:http://www.coolinarika.com/