Follow Us @soratemplates

RIGO JANCI - Odlicno ide uz kafu

SASTOJCI
6 jaja
6 kasika secera
3 kasike ostrog brasna
3 kasike mekog brasna
2 kasike kakaa
1/2 l slatke pavlake
400 g cokolade za kuvanje
2-3 kasike ulja


 
PRIPREMA
Razdvojiti zumanca i belanca. Belanca penasto umutiti pa dodati jednu, po jednu kasiku secera i dalje muteci mikserom najvecom brzinom.

U umucena belanca dodati jedno po jedno zumance i dalje muteci.
Smanjiti mikser na najmanju brzinu i umesati jednu po jednu kasiku brasna(obe vrste), i kakao.

Rernu zagrejati na 180 stepeni i peci 15 minuta u vecem plehu oblozenom papirom za pecenje.
Ohladjenu koru preseci po duzini.


 
FIL
pripremiti pre pecenja kore. Pavlaku staviti da se kuva pa kad provri dodati 300 g izlomljene cokolade i kuvati mesajuci dok se ne dobije glatka masa. Kuvati na srednjoj temperaturi.

Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi a potom hladiti u frizideru nekoliko sati. Ja sam ga pripremila uvece, pa ostavila da se hladi preko noci.

Dobro ohladjeni fil sam umutila mikserom u penastu masu i filovala kolac.
Kora-fil-kora.

Nafilovan kolac preliti glazurom od 100 g cokolade i 2-3 kasike ulja otopljene na pari. Ostaviti da se glazura stegne na sobnoj temperaturi, a potom staviti u frizider.

Izvor:http://www.coolinarika.com/