SASTOJCI
1 smjesa
230 g Buter keksa
150 g Istopljenog butera
75 g Sitno sjeckanih badema
15 g Kakaa u prahu Dolcela (2 žlice)
30 g secera
Druga smjesa
400 g kondenziranoga mlijeka
50 g smedjeg secera
50 g Butera
50 g Sitno sjeckane cokolade
50 g mljevenih badema
200 g Mljevenog buter keksa
Cokoladni sloj
200 g cokolade za kuvanje
120 g butera ili margarina
120 g Secera u prahu
PRIPREMA
Pripremiti kalup oblozen sa prozirnom folijom promjera 25x25 cm.
Prvi sloj: Buter istopiti, pomjesati ga sa svim ostalim sastojcima,u kalup staviti sve i dobro kasikom preko priteci,da se sve fino segne, ostaviti na hladnom dok se drugi sloj pripremi.
Mljeko,secer i buter narezan na manje komade staviti da se kuha oko 5 minuta cjelo vrjeme mjesati.
Maci sa stednjaka dodati odmah cokoladu i mjesati da se sva cokolada istopi,sad dodati mljevene Bademe i kekse i opet dobro izmjesati,usuti to u pleh preko prvo djela opet ostaviti na hladno dok se glazura pripremi.
Cokoladna glazura
Cokoladu sjeci na sto sitnije pa je zajedno sa buterom staviti iznad pare cjelo vrjeme kasikom mjesati da se sve istopi,maci sa pare i odmah dodati secer u prahu opet mjesati da se sve ljepo sjedini.
Usuti coko smjesu preko sveg, po zelji sjeckane Bademe i ostaviti kolac da se stegne. Ako zelte za ledige odmah i po potrebi izvaditi i sjeci na kocke ili Stange po zelji.
Izvor:http://www.coolinarika.com/