Follow Us @soratemplates

Pletenica sa mesom

Potrebno je:
600 g brašna
1 kocka kvasca
3 dl mleka
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
150 g margarina
Za fil:
400 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka


2 kašike paradajz pirea
1 jaje
5 kašika ulja
so
mleveni crni biber
Priprema

U 3 dl mlakog mleka stavite kvasac, so, šećer i malo brašna. Čekajte da nadođe. U drugu posudu stavite jaje, ostatak brašna, margarin i polako sipajte mleko s kvascem. Dobro umesite testo. Ostavite da naraste.
2

 
Crni luk iseckajte, malo propržite i dodajte mleveno meso. Dinstajte ga uz povremeno dodavanje vode. Pri kraju dodajte paradajz pire, so i začine po ukusu.
3
Nadošlo testo premesite, podelite na dva dela. Jedan deo razvucite oklagijom u pravougaonik debljine 0.5 cm. Bočne strane testa zasecite prema unutra na trake širine 1.5 cm tako da u sredini ostane dovoljno prostora za punjenje.
4
Spoljne trake sa obe strane pravougaonika preklopite ka unutra da fil ne bi iscurio. U sredini nanesite fil od mesa, a zatim zasečene trake ispletite. Isto postupite i sa drugim delom testa.
5
Urađene pletenice premažite umućenim jajetom i pospite susamom.

http://www.recepti.com/