Follow Us @soratemplates

Žu žu pogača

Sastojci
150 ml. jogurta
150 ml. vode
1 kockica kvasca
1 kasicica secera
2-3 kasicice soli
2 jajeta
50 ml. ulja


650 g. brasna
180 g. margarina
susam
3 cena belog luka(ja nisam stavila)

Priprema
1.
Vodu i jogurta zagrejte da bude mlako, zatim stavite izdrobljeni kvasac, secer i kasicicu brasna.Ostavite da kvasac nadođe.

 
2.
U vanglici sjedinite jaja,ulje i 2 kasicice soli.Dodati smesu sa nadoslim kvascem,promesati i brasnom zamesiti testo.Ostavite da testo nadođe 30-45 min.
3.
Nadoslo testo premesite i podelite na cetiri jednaka dela.
4.
Na pobrasnjenoj radnoj podlozi,prvo testo razvucite u pravougaonik.Premazite margarinom,zatim razvucite drugo testo i stavite preko prvog premazanog testa.Tako uradite i sa preostalim testama,ali zadnje ne premazujte margarinom.

5.
Testo isecite tackastim nozem na trake.

6.
Na kraju treba da dobijete kocke 5x5 cm.

7.
Preostali margarin otopite i dodajte sitno iseckani luk(ko voli).Polovinu kockica slozite u okruglu posudu za pecenje,zatim prelijte polovinom istopljenog margarina.
8.
Slozite i ostale kockice i prelite margarinom (ja sam premazala i sa zumancem)Na kraju pospite susamom.

9.
Uklucite rernu da se zagreje na 200 c.a u međuvremenu testo ce da nadođe.
10.
Pecite pogacu 15 min.zatim prekrite papirom za pecenje i pecite jos 10-15 min.zavisno od vase rerne.
11.
Ostavite da se pogaca prohladi,zatim je izvadite iz posude u kojoj se pekla i posluzite.
Posluživanje
Ovaj recept je iz Minjine kuhinjice.

Prijatno!!

http://www.coolinarika.com/