Sastojci
20 g svežeg kvasca
250 ml mleka
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
1 jaje
500 g mekog brašna
premazivanje testa
125 g margarina
125 g feta sira
premaz po vrhu
1 jaje
malo ulja
po želji susam
Priprema
1.
U manjoj posudi sjediniti 100 ml mlakog mleka, šećer, 1 kašiku brašna i kvasac te dobro izmešati i ostaviti na toplom da nadodje.
2.
U posudu za mešenje sjediniti polovinu brašna, preostalo mleko, jaje, so i dodati nadošli kvasac. Zatim postepeno dodavati preostalo brašno i ručno mesiti sve dok se ne dobije glatko testo. Testo ostaviti prekriveno na toplom da udvostruči količinu.
3.
Dok testo kisne, pripremiti premaz.
Penasto umutiti margarin, dodati izmrvljen sir i sve dobro sjedini u jednoličnu masu. Možete sve to mutiti mikserom.
4.
Umešeno testo rastanjiti oklagijom u pravougaonik debljine 1 cm. Premazati ga 1/3 pripremljene smese od margarina i sira.
5.
Tako premazano testo, smotati u rolnu počevši od šireg dela pravougaonika. Ne treba pritiskati prilikom motanja. Ovako pripremljeno testo ostaviti 20 minuta.
6.
Kod sledećeg tanjenja testo rastanjiti u dug i uzan pravougaonik. Premazati ga drugom trećinom smese od margarina i sira.
7.
Ovako dobijen pravougaonik smotati u rolnu počevši od uže strane.
8.
Kod trećeg premazivanja ponoviti postupak kao kod prvog. Svaki put ostaviti testo po 20 minuta da kisne.
9.
Kad je testo odstajalo i treći put 20 minuta, ukjlučiti rernu na 250 stepeni, rastanjiti testo na pravougaonik debljine 1 cm i modlom za krofne ili čašom vaditi krugove.
10.
Svaki krug smotati u rol kiflicu i redjati u pleh.
11.
Kad je rerna zagrejana na 250 stepeni, premazati kiflice umućenim jajetom sa malo ulja i posuti susamom.
12.
Kiflice peći na 250 stepeni do rumene boje.
Ostavite ih da se dobro zarumene da bi i sredina bila mekana a one lisnate i mekane kao pena.
Posluživanje
Ja sam dobila 24 kiflice..Od ostataka sam napravila pogačice koje smo pojeli dok smo čekali kiflice.
Tagovi
http://www.coolinarika.com/