SASTOJCI
Biskvit
5 kom bjelanjaka
200g šećera
100g brašna
125g kokosa
1 kom prašak za pecivo
1 kom sok od limuna ili limun šećer
Preljev - sirup za biskvit
2 dl mlijeka
1 žlica šećera
Krema
0,5 l mlijeka
1 kom puding vanilija
2 žlice brašna
8 žlica šećera
5 kom žumanjka
200g maslaca ili margarina
I još
50g kokos za posipanje
po želji oguljeni lješnjaci ili bademi
PRIPREMA
Biskvit - bjelanjake izmiksati sa šećerom, dodati brašno, kokos i prašak za pecivo, te sok od limuna. Peći na 200oC samo da dobije boju i odvoji se od ruba lima - pazite da ne prepečete biskvit. Lim 25x35cm.
Preljev – sirup za biskvit - ugrijati mlijeko sa šećerom - toplo sipati po toplom biskvitu. Ostaviti da se ohladi.
Krema - od ½ litre mlijeka odvojiti par žlica i pomiješati s pudingom, brašnom, šećerom i žumanjcima. Ostatak mlijeka staviti za zakuha i kada provrije smanjiti vatru i polako dodati umješan puding s brašnom i šećerom. Kuhati uz miješanje - dok ne dobijete finu kremu (par minuta). Ostaviti ohladiti i u hladno umiksati izrađeni maslac ili margarin sobne temperature.
Filovati po hladnom biskvitu, gore posipati sa kokosom i po želji pobacati gore oguljene bademe ili lješnjake.
Izvor:http://www.coolinarika.com/